Share
 
 
Stort intresse
Kunskapsdagarna är fullbokade
Vi är glada att det finns ett stort intresse att delta på kunskapsdagarna som riksförbundet anordnar för föreningsfunktionärer i lokalföreningar, länsförbund och distrikt. Kunskapsdagarna är fullbokade och kommer att genomföras på tre platser under våren, Lund 25-26 maj, Stockholm 27-28 maj, Skellefteå 3-4 juni.

Vi anordnar även separata utbildningar i vårt nya medlemssystem och i webbpublicering, det finns fortfarande platser kvar till vissa webbutbildningar. Läs mer nedan i nyhesbrevet.
 
 
NGO-PRO
Status och utbildning i nya medlemssystemet
Nu är alla nya medlemmar registrerade i det nya medlemssystemet NGO-PRO. Det gäller de ansökningar som kom under slutet av oktober till början av februari då övergången mellan de två systemen pågick. Vi har också skickat ut inbetalningskort till de som vill bli medlemmar direkt och välkomstbrev till de som vill ha "prova på medlemskap".

Behörigheter och utbildningar
Alla förtroendevalda som tidigare har haft behörighet till KomMed har nu fått behörighet till NGO-PRO och manual med lathund är skickade till dem. Under kunskapsdagarna kommer vi gå igenom en "light-version" av hur man använder systemet.

Två utbildningsdagar i NGO-PRO är planerade på förbundskansliet i Stockholm:
• Tisdag den 12 juni 2018
• Torsdag den 14 juni 2018

Nu är dessa två dagar fullbokade. Inbjudan är skickad till de som har fått behörighet till NGO-PRO. Fler utbildningstillfällen kommer att genomföras under hösten. Vi återkommer med inbjudan. Kontakta Mia Källström på förbundskansliet om du har frågor mia.kallstrom@neuro.se.
 
 
Neuro.se
Webbutbildning för föreningar och länsförbund
Det finns några platser kvar på vårens utbildningar för dig som är ansvarig för din lokala förenings webbsidor.

Det gäller följande utbildningstillfällen:
• Malmö 29 maj kl 18 – 22
• Stockholm 1 juni kl 10 – 15.

Skynda att anmäla dig!
Anmälan: https://response.questback.com/neuroforbundet/webbutb

Fler utbildningstillfällen kommer efter sommaren. Men om du vill komma igång snabbare och inte har möjlighet att vara med på någon av vårens kurser – hör av dig till Ingela Wettergrund, ingela.wettergrund@neuro.se för att boka in en kort introduktion via telefon och delad skärm.

Kolla och spara - och gör det nu!
Vår gamla och nya webb kommer finnas parallellt cirka en månad till.
Den gamla hittar du här: http://oldsite.neuroforbundet.se/

När vi flyttat över information från den gamla webben till den nya har vi utgått från "Nu och framåt". De närmaste veckorna går vi igenom alla sidorna igen och flyttar även äldre material (i första hand de senaste två åren). Det kan alltså finnas gammalt material som du själv vill spara på ett eller annat sätt. Under juni månad kommer vi vid behov hjälpa till även med flytt av äldre material.

 
 
Tips!
Ansök om extra stöd 2018
Under perioden 15 maj - 1 september 2018 har Neuroförbundets lokalföreningar och länsförbund/distrikt möjlighet att ansöka om extra ekonomiskt stöd från riksförbundet.

Syftet med stödet är att bidra till "det lilla extra" som kan höja kvalitén i föreningens arbete. Ansökan görs på särskild blankett som finns att hämta på föreningsservice.
Maxbelopp att söka är 10 000 kronor per förening.

För att kunna beviljas 2018 års extra stöd måste de föreningar som beviljats medel vid tidigare ansökningstillfällen ha redovisat hur man använt dessa.

Besked om ev beviljat stöd meddelas senast 15 september 2018.
Frågor om extra ekonomiskt stöd besvaras av PJ Tjärnberg, per-jan.tjarnberg@neuro.se eller tel 0760 017 037.

 
 
Tips!
Bidrag för aktiviteter i samband med Neurodagen
Föreningar och länsförbund har möjlighet att söka bidrag för aktiviteter i samband med Neurodagen 28 september. Det är Neurofondens styrelse som har beslutat om denna möjlighet.

Neurofonden ger bidrag för aktiviteter som kan relateras till rekreation eller rehabilitering. Exempel på godkända aktiviteter är informationsmöten och konferenser om neurologiska diagnoser och rehabilitering, informationsbord i köpcentrum, torg och marknader. Kostnader kan vara medhjälpare, lokalhyra, föreläsararvoden och annonser.

I år är det under perioden 22 september – 7 oktober som aktiviteterna ska genomföras. Varje förening och länsförbund kan söka för fler aktiviteter och högsta bidragsbelopp är 30 000 per aktivitet.

Ansökningar ska vara inskickade till förbundskansliet per post senast den 7 juni. Blanketter finns under föreningsservice. Kontakta Roger Lindahl om du har frågor, roger.lindahl@neuro.se eller tel 076 001 70 23.

 
 
Lansering 23 maj
Årets Neurorapport om e-hälsa
Under neurologiveckan i Karlstad 21-25 maj, där en stor del av landets neurologer och andra från professionen samlas för fortbildning, kommer vi att lansera årets Neurorapport om e-hälsa.

Neuro finns på plats hela veckan och kommer arbeta för att sprida information om vår verksamhet och få fler mottagningar att rekommendera sina patienter att bli medlemmar hos oss. Vi rapporterar löpande från neurologiveckan i våra digitala kanaler.
 
 
Vi tar emot synpunkter
Nationella riktlinjer om epilepsivård på remiss
Socialstyrelsen har skickat ut förslag till nya behandlingsriktlinjer för epilepsi på remiss fram till 31 maj. Under våren har ett antal möten/konferenser genomförts i landets olika sjukvårdsregioner, för vårdens beslutsfattare på olika nivåer. Där har även Neuro ibland bjudits in för att få lämna synpunkter regionalt. Vissa möten återstår att genomföras så hör av er ifall ni inte fått en inbjudan från landstinget.

På förbundet kommer vi att sammanställa ett remissvar, så vi tar tacksamt emot synpunkter ni kan tänkas ha på förslaget – även om ni inte deltagit på regionala mötena som landstinget anordnat. Förbundet kommer att arbeta med svaret 28-30 maj.

Förbundet har varit representerat i socialstyrelsens arbete i framtagandet av dessa riktlinjer, som patientrepresentant. I samband med att remissversionen av riktlinjerna skickades ut, skrev vi om detta i ett nyhetsbrev och lade ut en artikel på webben i ämnet
.

Välkomna med synpunkter till anne.thelander@neuro.se
 
 
Neuropromenaden
Stort tack för fina insatser!
Lördag den 12 maj, kl 13 bjöd på fint väder över hela landet. Vi är glada att många människor samlades på flera platser i Sverige för att delta. Neuropromenaden arrangeras för att skapa ökad medvetenhet om att över en halv miljon personer i Sverige lever med neurologiska diagnoser och för att samla in pengar till forskning.

Stort tack till alla som engagerat sig att anordna en Neuropromenad lokalt! Vi återkommer med uppgifter om insamlat belopp när sammanställningen är klar. Lyssna gärna på Neuropoddens avsnitt från Neuropromenaden i Malmö.
 
Önskemål
Vi skickar ut samtliga diagnosnyhetsbrev till dig
Många av våra förtroendevalda har bett att få samtliga nyhetsbrev om olika diagnoser som vi skickar till våra medlemmar, för kännedom. Du som får Impulsen får därför nyhetsbrev om flera olika diagnoser även om du personligen bara anmält intresse för en diagnos.

Vi ser över en lösning som gör det möjligt att avsäga sig prenumeration av specifika nyhetsbrev om man inte är intresserad. För närvarande avbryts alla utskick om man väljer unsubscribe längst ned i nyhetsbreven.

Har du frågor eller synpunkter på nyhetsbreven är du välkommen att kontakta Helene Landersten på förbundskansliet, helene.landersten@neuro.se
 
Neuro impulsen innehåller information till dig som är förtroendevald inom Neuro. Du kan avregistrera dig från utskick längst ner i mejlet.
Tel: 08-677 70 10
Neuro är en oberoende organisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.

Neuroförbundets nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska Postkodlotteriet.



Email Marketing by ActiveCampaign